12 Şubat 2012 Pazar

Pinterest nedir? Niçin kullanılır ?




Efendim ben kimden nerden nasıl ve ne sebeple duyduğumu hatırlamıyorum ama çok olmadı Pinterest'i duyalı. Sonra da girdim baktım siteye mantığı zaten pinlemek kelimesinden -hani mantar panolara raptiyelerle not asarız ya 'pin' o- geliyor. Resimli blog gibi hoşuma gitti. Üye olmak için başvuru yapıp beklemeniz gerekiyor ama sebebinden emin değilim bir hafta sonra e-mail adresinize kabul edildiniz yazısı gelir zaten.

Bunlar sitenin kendi kendini tanıtımı efendim yukarısı ilginizi çektiyse okumaya devam edin üye olursanız da iyi pinlemeler :)

Pinterest nedir ?

Pinterest sanal bir mantar panodur. Pinterest internette bulduğunuz tüm güzel şeyleri paylaşmanıza ve organize etmenize olanak sağlar. Başkaları tarafından hazırlanmış mantar panoları gözden geçirip yani şeyler keşfedebilir ve sizinle ortak zevkleri olan insanlardan ilham alabilirsiniz.

İnsanlar mantar panoları düğünlerini planlamak, evlerini dekore etmek ve favori yemek tariflerini paylaşmak için kullanıyor.

Pin(İğnelemek-Tutturmak) Nedir?

Pin, Pinterest'e eklenmiş bir resimdir. Pin iğnele(Pin It) butonu kullanılarak bir websiteden eklenebilir ya da bilgisayarınızdan yüklenebilir. Sitelerden gelen her pin sitelerdeki 'Pin It' butonuyla eklenmiştir.

'Pin It' butonunu nasıl kurabilirim?

Açıklamalar ve videolu anlatım Şekerleme Sayfasında.

Mantar pano nedir ?

Mantar pano pinlerden oluşan bir settir. Panolar herhangi bir konu üzerine oluşturulabilir Havalı Posterler, Akşam Yemeği İçin Tarifler ya da Dilek Listesi gibi. Panoya istediğiniz kadar pin ekleyebilirsiniz.

Takip etmek nedir?

Tamamen takip etmek kullanıcının panolarındaki tüm pinlerin size gerçek zamanlı olarak gösterileceği anlamına gelir. Eğer kullanıcı yeni panolar eklerse siz otomatik olarak bu panoları da takip edersiniz.

Eğer kullanıcının belli panolardaki pinlerini beğenirseniz, sadece bu panoları da takip edebilirsiniz.

Kullanıcıları ya da panoları istediğiniz zaman takip etmeyi bırakabilirsiniz.


Genel olarak Pinterest böyle bir ortam. İsterseniz açıklamaların ve merak ettiklerinizin tamamına burdan ulaşabilirsiniz. Ben biraz da resimli anlatımlarla devam edicem.

Başlarken karşınıza yukarıdaki kategorilerin olduğu bir sayfa gelicek-tabi bu şekilde değil ama bunlar :)- devamındaki günlerde seçtiğiniz kategorilerdeki eklemelerden haberdar olucaksınız. Bi de başlarken seçtiğiniz kategorilerdeki en popüler insanlara otomatik olarak takipçi oluyorsunuz sanırım ben de öyle oldu.

Sonra pano ayarlama ve pinleme seçenekleri geliyor önünüze onları sonradan da ayarlayabilirsiniz zaten.


Genel olarak bir kullanıcı hesabı böyle görünüyor. Solda resim, kendi hakkında açıklama, takipçi ve takip ettiği insan sayısı ve son yaptığı eylemler. yukarıdaki şeritte pin , pano ve beğeni sayısı ortada ise panoları.

Panolar da böyle gözüküyor. Yukarıda panonun ad, içerisinde kaç pin olduğu ve panoyu kaç kişinin takip ettiği yazar. Aşağıda da panonun pinleri.


Panoda duran pinlerde yorumları, pinleyen kişinin açıklamasını kaç kişinin beğenip, yorum yapıp ve repin(beğendiğiniz bi pini kendi panolarınızdan birine eklemek anlamına geliyor) yaptığını görebilirsiniz.

Pinin üzerine tıkladığınızda kullanıcının resmi kimden ve hangi panodan repinlediğini ayrıntılı beğenen ve repinleyenleri görebilirsiniz.


Fareyle panodaki resimlerin üzerine gelince Repin Like ve Comment butonlarını kullanabilirsiniz. 

Sanırım Pinterest'e bu kadar giriş yeter. Umarım güzel anlatabilmişimdir. Aranızda ilgisini çeken olursa ve Pinterest'e kaydolursanız işte hesabım :) springg

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder